Nagrody i wyróżnienia

Oleje FA-OILS nagrodzone w trakcie XVII audytu żywności programu „Doceń polskie"

Decyzja o wyróżnieniu wyrobów FA-OILS zapadła podczas XVII atestacji żywności, która odbyła się 29 lipca br. w Czeladzi. Tego dnia Loża Ekspertów programu „Doceń polskie", której członkami są specjaliści z branży spożywczej, oceniła ponad 200 produktów, które zakwalifikowano do udziału w audycie. Artykuły te posiadają tzw. polski akcent. Pod pojęciem tym kryje się związek wyrobu żywnościowego z naszym krajem; tradycyjna receptura, bazowanie na rodzimych składnikach lub produkcja wyrobu na terenie Polski. Do certyfikacji kwalifikowana jest tylko żywność spełniająca ten warunek.

Wszyscy eksperci indywidualnie ocenili wyroby biorące udział w audycie, a następnie każdemu z osobna przyznali punkty w skali 1-10 za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny. Warunkiem zdobycia godła promocyjnego jest uzyskanie min. 7,5 punktu. Żywność z maksymalnymi notami zdobywa także tytuł TOP PRODUKT. Certyfikat nadawany jest na 2 lata, po ich upływie producent może ponownie zgłosić produkt do oceny; eksperci sprawdzają go raz jeszcze i decydują czy wyrób mimo upływu czasu nadal zasługuje na rekomendację programu „Doceń polskie".

W trakcie XVII audytu żywności Loża Ekspertów wyróżniła trzy propozycje z asortymentu naszej firmy. Certyfikaty „Doceń polskie" i tytuły TOP PRODUKT otrzymały: olej z ostropestu, olej z czarnuszki oraz olej kokosowy.

1288 FA-Oils olej z ostropestu small 1289 FA-Oils olej z czarnuszki small 1290 FA-Oils olej kokosowy small