Mąka kokosowa
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Mąka kokosowa jest produktem uzyskanym z mechanicznie odtłuszczonej kopry kokosowej. Produkt charakteryzuje się jasną barwą (od białej do kremowej), charakterystycznym zapachem kokosa i lekko słodkim smakiem.
Mąka kokosowa doskonale nadaje się jako:
- zamiennik tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach (torty, ciasta, ciasteczka),
- dekoracja deserów i posypka sałatek,
- dodatek do zup, sosów, naleśników i panierka,
- składnik napojów bogatych w substancje odżywcze (może być zmiksowana w blenderze z sokami lub mlekiem)
Produkt zamknięty w praktycznym (stojącym) i bardzo szczelnym opakowaniu typu Doypack, wyposażonym w strunę, umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania.
Wartość odżywcza 100 g produktu: |
|
Wartość energetyczna | 1430 kJ / 347 kcal |
Tłuszcz | 15,4 g |
- w tym kwasy nasycone | 13,0 g |
Węglowodany | 63,8 g |
- w tym cukry | 13,2 g |
Błonnik | 49,9 g |
Białko | 13,2 g |
Sól | 0,0 g |