Mąka migdałowa
towar niedostępny
Opis
Mąka migdałowa jest produktem otrzymanym z mechanicznie odtłuszczonych słodkich migdałów kalifornijskich. Charakteryzuje się jasnożółtą barwą oraz delikatnym smakiem migdałów. Produkt otrzymany z migdałów blanszowanych (bez skórek).
Mąka migdałowa doskonale nadaje się jako:
- dodatek do wypieku chleba,
- dekoracja deserów i posypka sałatek,
- dodatek do zup, sosów, naleśników.
Produkt zamknięty w praktycznym (stojącym) i szczelnym opakowaniu typu Doypack, wyposażonym w strunę, umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania.
Wartość odżywcza 100 g produktu: |
|
Wartość energetyczna | 1957 kJ / 471 kcal |
Tłuszcz | 27,9 g |
- w tym kwasy nasycone | 2,6 g |
Węglowodany | 33,1 g |
- w tym cukry | 6,8 g |
Błonnik | 20,8 g |
Białko | 32,3 g |
Sól | 0,0 g |