Mąka sezamowa
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Mąka sezamowa jest produktem uzyskanym z mechanicznie odtłuszczonych ziaren białego sezamu. Produkt charakteryzuje się kremową barwą, delikatnym zapachem sezamu i gorzkawym smakiem.
Mąka sezamowa doskonale nadaje się jako:
- zamiennik tradycyjnej mąki w wypiekach (torty, ciasta, ciasteczka),
- dekoracja deserów i posypka sałatek,
- dodatek do zup, sosów, naleśników i panierka,
- składnik napojów bogatych w substancje odżywcze (może być zmiksowana w blenderze z sokami lub mlekiem).
Produkt zamknięty w praktycznym (stojącym) i szczelnym opakowaniu typu Doypack, wyposażonym w strunę umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania.
Wartość odżywcza 100 g produktu: |
|
Wartość energetyczna | 1612 kJ / 387 kcal |
Tłuszcz | 16,0 g |
- w tym kwasy nasycone | 2,4 g |
Węglowodany | 28,1 g |
- w tym cukry | 0,0 g |
Błonnik | 28,1 g |
Białko | 46,8 g |
Sól | 0,0 g |