Olej kokosowy
towar niedostępny
Opis
Oczekujemy na dostawę surowca. Przewidywany termin dostępności oleju 13-15 lipca.
Olej kokosowy charakteryzuje się naturalnym aromatem i smakiem kokosa. W temperaturze pokojowej ma postać stałą, podgrzany do 25-26 stopni Celsjusza przechodzi w formę płynną.
Olej kokosowy charakteryzuje się unikalnym składem kwasów tłuszczowych - zawiera ponad 90% kwasów tłuszczowych nasyconych, w tym około 62-64% kwasów średniołańcuchowych (tzw. MCT - Medium Chain Triglicerydes).
Zastosowanie:
Olej kokosowy może być stosowany do pieczenia słodkiego pieczywa, smażenia lub duszenia potraw mięsnych, bezpośredniego spożycia a także jako składnik smarowidła „OLEOLUX”, stosowanego w diecie dr Budwig. W kosmetyce olej kokosowy stosuje się jako krem, balsam oraz maseczkę.
Wartość odżywcza 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna: | 3700 kJ/900 kcal |
Tłuszcz: | 100 g |
- w tym kwasy nasycone: | 91 g |
Węglowodany: | 0 g |
- w tym cukry: | 0 g |
Białko: | 0 g |
Sól: | 0 g |